Uge 8

Ugens halve pose:

  • 1 stk knoldselleri fra Ulvhøj
  • 1 stk hvidkål fra Ulvhøj
  • 2 små porrer fra Ulvhøj
  • 1 kg pastinak fra Hans Henrik i Jerslev

Mød Hans Henrik, der leverer din pastinak i næste uge, og hør ham fortælle om det at drive økologisk landbrug i videoen herunder:

Bemærk i øvrigt, at vi har fået de lækre økologiske kyllinger på bestillingslisten

Opskrifter.

jeg tror faktisk ikke vi har været forbi gratinen endnu. Her er en med knoldselleri og kartofler. Den skulle være god til kylling.

Hans Henriks pastinak kan  bruges i en version af brændende kærlighed eller få hovedrollen som pastinak med balsamicosirup.

Og hvad medd en asiatisk inspireret hvidkålsret med porre og oksekød? (Husk at man kan få oksesmåkød fra Ulvhøj, Du kan bestille fra  www.ulvhøj-økobrug.dk og få varerne leveret til afhentning om onsdagen.)

Jeg ville ikke umiddelbart have troet at man kan lave dessert med knoldselleri, men det kan man. Dog er det mest for dem med god tid.

Huskeliste: kartofler, kylling, løg, æg (intet mindre end et dusin hvis man skal lave fancy dessert), oksesmåkød.

 

 

Uge 7

1/2 pose indeholder i uge 7:

  • 1 kg Jordskokker fra Ulvøj
  • 1 stk knodselleri fra Ulvhøj
  • 1 kg Pastinak fra Lille Østergaard
  • 1 kg gullerødder fra Lille Østergaard

 

Uge 6

1/2 pose indeholder i den kommende uge:

  • 1 kg Jordskokker fra Niels løgten poulsen
  • 250 g grøntkål fra Niels løgten poulsen
  • 1 kg Pastinak fra Lille Østergaard
  • 2 stk Porrer fra Ulverhøj
  • 1 kg Sød kålrabi fra Niels Løgten Poulsen

Opskrifter:

Nu vender vi bunken, så her kommer en opskrift på jordskoksuppe. Der har vist været både bagte, rå og i gryderetter.

Jeg plejer ret tit at lave en kæmpe portion kødsovs med ekstra grøntsager. Det er en taknemlig måde at få brugt resterne, det kan fryses i portioner til travel dage, baby kan også spise med og det kan varieres som pasta, lasagne, chili con carne, sloppy joes og så videre. i er nok med på at man godt kan skifte drivhuschampignons ud med pastinak og kålrabi og importeret rød peber med jordskok – det kommer til at smage anderledes, men ikke dårligt.

For dem der ikke så meget til det med kød, findes der også  en kødsovs uden kød. (jeg ville normalt kalde det grøntsagssovs, men lidt morskab skal man jo have)

Desduen er her også en karryret med rodfrugter.

Jeg glæder mig til at prøve grønkålschips, i håbet om at tilfredsstille snacklysten med noget, der også er sundt. De er sikkert også udmærket som tilbehør, måske til

I øjeblikket sidder jeg og skriver en masse norske artikler, og kom i tanke om barndommen kålrabikage. Den er ikke særlig sund, men den smager godt, og kålrot betyder altså kålrabi på norsk, eggedosis er æggesnaps, melis er flormelis og resten skulle være til at forstå.

Husk: løg, æg, hakket okse og gulerødder.

uge 6

1/2 pose indeholder i den kommende uge:

  • 1 kg Jordskokker fra Niels løgten poulsen
  • 250 g grøntkål fra Niels løgten poulsen
  • 1 kg Pastinak fra Lille Østergaard
  • 2 stk Porrer fra Ulverhøj
  • 1 kg Sød kålrabi fra Niels løgten poulsen

[gravityform id=”1″ title=”true”field_values=”uge=6″ description=”true”]

Uge 4

Den våde sommer i 2015 betyder desværre, at vores producenter har et væsentligt mindre udbud end normalt. Derfor tilbyder vi i de kommende uger kun halve poser, medmindre vi kan få nok varer til at sammensætte en hel pose. I uge 4 er posen sammensat af grøntsager fra vores leverandører ved Brønderslev, Lille Østergaard og Ulvhøj Økobrug.

1/2 pose indeholder:

  • 1 kg løg (Lille Østergaard)
  • 1 kg gulerødder (Lille Østergaard)
  • 1 kg jordskokker (Ulvhøj)
  • 1 stk hvidkål (Ulvhøj)
  • 2 små porrer (Ulvhøj)

Opskrifter

Lidt, men godt kan man også lave lækker mad af. Heldigvis er der stadig mange løssalgsvarer at supplere med.

En porre-kartoffel æggekage er hurtigt, nemt og nærende, især med en skive godt brød til. Spidskålssalaten kan man så lave til en hvidkålssalat i stedet.

Rå jordskokker er overraskende anderledes end tilberedte, og her er en salat med jordskokker – her skal også lidt freestyling til, men der er meget mad i et hvidkålshoved, så mon ikke det også kan bruges her. Til gengæld ville jeg komme både gulerødder og jordskokker i, ellers bliver det nok lidt blegt at se på.

Hvis nytårsforsætterne allerede er glemt, er her både til salte og søde lækkerier; onion bajhi og sirupskage.

Husk: æg, kartofler, sirup og brød.