Uge 41

Ugens pose byder på:

En hel pose

Fra Ulvhøj Økobrug

  • 1 stok rosenkål
  • 1 hokkaidogræskar
  • 1 kg jordskokker
  • 1 selleri med top
  • 2 porrer
  • 1 bundt persille

Fra Drivhuset

  • ½ kg tomater

En halv pose

Fra Ulvhøj Økobrug

  • 1 porre
  • 1 bundt persille
  • 1 kg jordskokker
  • 1 stok rosenkål

Fra Drivhuset

  • 250 gram tomater

Uge 40

I denne uges pose kan du finde følgende lækre grøntsager dyrket i den lokale nordjyske muld:

En hel pose

  • 750 gram bønner fra Lille Østergaard
  • 1kg farvede gulerødder fra Lille Østergaard
  • 1 pose sukumawikikål fra Lille Østergaard
  • 1 kg farvede beder fra Lille Østergaard
  • 1 squash fra Ulvhøj
  •  1 rødkål fra Ulvhøj
  • 1 agurk fra Ulvhøj
  • 1 hovedsalat fra Ulvhøj

En halv pose

  • ½ kilo bønner fra Lille Østergaard
  • ½ kg farvede gulerødder fra Lille Østergaard
  • 1 pose sukumawikikål fra Lille Østergaard
  • 1 rødkål fra Ulvhøj

Bønnerne fra ugens pose kan du bland andet bruge til bønnefritter

Vask og nip bønnerne. Vend dem med olie, salt og dit yndlingskrydderi (jeg bruger gerne paprika og lidt chili). Fordel dem på en bageplads og bag dem ved 200 grader i ca 30 minutter, eller til de er sprøde.

Og når nu ovnen alligevel er varm kan man passende lægge majskolberne ind (med blade på) samtidig. De skal bage omkrig 20 minutter.

Ugens squash tror jeg skal puttes i en kage f.eks denne squashkage. Har man ikke lige chokolade på lager fungerer det også fint med rosiner i og en helt simpel glasur af flormelis og citron ovenpå.

[gravityform id=”1″ title=”true” field_values=”uge=40″ description=”true”]

 

 

Uge 39

Det bugner af høstklare grøntsager i ugens poser:

En hel pose:

  • 1 kg små rødbeder fra Lille Østergaard
  • 1 kg farvede gulerødder fra Lille Østergaard
  • 6 minimajs fra Lille Østergaard
  • 1 agurk fra Ulvhøj
  • 1 hovedsalat fra Ulvhøj
  • 6 bagekartofler fra Ulvhøj
  • 1 bdt nye gulerødder fra Ulvhøj
  • 1 kg blå kartofler fra Birgitte Busk

En ½ pose:

  • 1 kg små rødbeder fra Lille Østergaard
  • 1 kg farvede gulerødder fra Lille Østergaard
  • 6 minimajs fra Lille Østergaard

Denne gang skal jeg prøve blå kartoffelmos:

Skrub kartoflerne rigtig godt og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos de møre kartofler (med skræl på) med en elpisker. Tilsæt hakkede hasselnødder, timian, smør og salt og pisk igen. Rør mælk/fløde i til konsistensen er som ønsket. Smag til med salt og server til alle typer af fisk, kød og fjerkræ.

[gravityform id=”1″ title=”true” field_values=”uge=39″ description=”true”]

 

 

Uge 38

Ugens poser byder på grønkål i potte. Så har du grønkål til hele vinteren – hvis du husker at vande :)

En hel pose:

  • Grønkål i potte fra Birgitte Busk
  • 1 stor potte Basilikum fra Lille Østergaard
  • 1 agurk fra Ulvhøj
  • 1 bdt rødløg fra Ulvhøj
  • 1 Hokkaido græskar fra Ulvhøj
  • 1 bdt gulerødder fra Ulvhøj

En ½ pose:

  • Grønkål i potte fra Birgitte Busk
  • 1 agurk fra Ulvhøj
  • 1 bdt rødtløg fra Ulvhøj

Grønkålspesto

    • 1 1/2 dl finthakket grønkål
    • 1 spsk friskrevet parmesan
    • 1 1/2 spsk olivenolie
    • 1/2 fed hvidløg
    • 1/4 dl mandler
  • lidt salt og peber

 

Det hele blendes og smages til evt. med mere salt, peber og olie.

[gravityform id=”1″ title=”true” field_values=”uge=38″ description=”true”]

 

Uge 37

Der masser af dugfriske grøntsager i ugens poser:

En hel pose:

  • 2 Agurker fra Ulvhøj
  • 1 kg blå kartofler fra Birgitte Busk
  • 1Hovedsalat fra Ulvhøj
  • 1 bundt gulerødder fra Ulvhøj
  • 1 squash fra Ulvhøj
  • 1 bdt løg fra Ulvhøj
  • 500 g tomater fra Eva fra Drivhuset

En ½ pose:

  • 1 Agurk fra Ulvhøj
  • 1Hovedsalat fra Ulvhøj
  • 1 bundt gulerødder fra Ulvhøj
  • 1 squash fra Ulvhøj
  • 1 bundt løg fra Ulvhøj

Blå kartoffelchips:

1 kg blå kartofler
1 l neutral olie
salt

Vask kartoflerne grundigt og skær dem i tynde skiver på en køkkenmaskine, trøffeljern eller en pålægsmaskine. Læg skiverne i koldt vand i et kvarters tid. Dryp dem af og dup tørre i et viskestykke. Varm olien op i en gryde, der skal være så stor, at olien kun fylder 1/3 af gryden. Når olien syder omkring en tændstik, er olien varm. Friter kartoflerne gyldne og sprøde. Læg dem på køkkenrulle. Drys med salt. server omgående evt. med en god kartoffel aioli:

Kartoffelaioli:

  • 1 stor kartoffel
  • Evt.1 knivspids safran
  • 4 fed hvidløg
  • 2-3 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 dl jomfruolivenolie
  • Salt og peber

Sæt vand over at koge til kartoflen. Skræl imens kartoflen og skær den i tern. Damp ternene med 2 dl vand og safran, til vandet er helt fordampet, og kartoffelternene er møre.

Pil hvidløget. Rør æggeblommerne sammen med presset hvidløg, tilsæt kartoffeltern, og mos det sammen til det har en ensartet konsistens. Spæd til med olivenolie og smag til med salt og peber

Pil hvidløget. Rør æggeblommerne sammen med presset hvidløg, tilsæt kartoffeltern, og mos det sammen til det har en ensartet konsistens. Spæd til med olivenolie og smag til med salt og peber.

[gravityform id=”1″ title=”true” field_values=”uge=37″ description=”true”]