Få en halv pose grøntsager for at pakke/udlevere

For at få vagterne til at gå bedre op, har bestyrelsen besluttet at give en halv pose grøntsager til alle der enten pakker eller udlevere om onsdagen. Dette skyldes at vi på det seneste har haft svært ved at besætte vagterne og derfor prøver vi nu dette. Ordningen gælder i første omgang indtil marts og så kan vi se, hvordan situationen er til den tid. For at få den halve pose skal man altså ikke gøre andet end at melde sig på vagtplanen. Man kan evt. også få en hel pose, hvis man tager en dobbelt vagt.

Hvis man har nogen spørgsmål til ordningen, kan man sende en mail til info@aalborgff.dk

En lille opdatering: Poserne bliver betalt af foreningen. Dvs. at der vil være det samme i poserne som hidtil.

Uge 47

Julen nærmer sig og så skal der koges rødkål. Vi har fået fingre i Ulvhøjs allersidste rødkål, så det er nu, hvis du skal have kogt rødkål til jul :)

Fra Ulvhøj:

  • 1 rødkål
  • 1 kg rødløg
  • 1 kg gulerødder
  • 1 kg rodpersille
  • 5 porrer
  • 1 kg jordskogger
  • 6 bagekartofler

En halv pose indeholder:

  • 1 rødkål
  • 1 kg rodpersille
  • 1 kg rødløg
  • 1 kg jordskogger

[gravityform id=”1″ title=”true” field_values=”uge=47″ description=”true”]

 

Hjemmelavet rødkål:

Snit kålen fint og svits den i 50 g smør i en gryde. Tilsæt1 dl eddike, når kålen er faldet lidt sammen. Kog ved kraftig varme uden låg et par minutter. Tilsæt 2 dl ribssaft og 1 tsk salt og læg låg på gryden. Kog ved svag varme ca. 1 time og smag til med sukker og salt.

Jordskoggerne kan bruges til den skønneste suppe:

  • 2 løg
  • 200 g jordskogger
  • 2 persillerødder
  • 150 g selleri
  • 3 kartofler
  • 3 ss olivenolie
  • ca. 1 liter bouillon
  • 1 dl flækærter(gule ærter)
  • 2 ss tørret esdragon
  • 3 lauerbærblade
  • 2 dl piskefløde
  • salt og peber

Hak løg og skær jordskogger, persillerødder, selleri og kartofler i små stykker. Varm olien op i en gryde og steg grøntsagerne ca 5 min. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen fløde og kog ca. 20 min. Hæld fløden i. Fjern lauerbærblade og blend suppen. Smag til med salt og peber. Server med godt brød.

 

 

 

 
   

 

Uge 46

Ugens pose, propfyldt med lokale økologiske grøntsager, indeholder i denne uge:

Fra Ulvhøj:

  • 1 hvidkål
  • 1 kg mellemstore løg
  • 1 bdt gulerødder
  • 1 Hokkaido græskar
  • 250 g grønkål
  • 1 selleri
  • 1 bdt persille

Fra Birgitte Busk:

  • 10 super fine porer(1/2 – 1 cm) – Superfine som dampede og de ser fantastisk ud på en anrettet tallerken :)
  • 4 havrerod(gammel dansk grøntsag – anvendes som skorzonerrod)

 

En halv pose indeholder:

  • 1 hvidkål
  • 1 bdt. gulerødder
  • 1 bdt persille
  • 10 superfine porrer
  • 4 havrerod

 

[gravityform id=”1″ title=”true” field_values=”uge=46″ description=”true”]

 

Lidt om ugens “mærkelige” grøntsag “Havrerod”:

Havrerod stammer fra Middelhavslan­dene, men har også i Danmark været kendt siden gammel tid, hvor den dels anvendtes som køkkenurt, dels som lægeplante mod nyre- og leversygdom­me.

Havrerodsplanten er toårig. Det første år udvikles lancetformede blade og en tyk, lys pælerod, som er forsynet med mange fine siderødder. Det andet år udvikles en indtil 120 cm høj stængel med violette blomsterkurve, hvilket forringer rodens spisekvalitet. Den dyrkes som enårig lige­som skorzonerrod.

I oktober graves rødderne forsigtigt op og opbevares i sand på et køligt sted. Anvendes som skorzoner­rod og kan kun spises kogt, da rå havrerod smager bittert.

Anvendes f.eks. stegte med persille:

Rødderne skrælles grundigt og skylles efterhånden som de skrælles. Opbevar dem i vand med lidt citronsaft. Sæt en gryde over med vand, salt og et par dråber olie.

Snit rødderne tyndt, på skrå og kom dem straks i kogende vand, tag dem op og afkøl dem i koldt vand, når de er “al dente”.
Ristes i olie ved svag varme til de er gyldne.

Persille vendes med  og der dryppes med citronsaft.

Uge 45

Her er ugens friske lokale økologiske grøntsager til middagsbordet.

Du får november veggies i alle former og farver. Høstet mens de sidste blade falder.

En hel pose indeholder

1 stok Rosenkål fra Ulvhøj
1 bdt. Grønkål fra Ulvhøj
1 bdt Rodpersille m/ top fra Ulvhøj
1 stk. Selleri m/top fra Ulvhøj
3 Porrer fra Ulvhøj
1 bdt. Persille fra Ulvhøj
1 stk. Squash fra Ulvhøj
1 kg Raja kartofler fra Lille Østergaard
1 kg Farvede gulerødder fra Lille Østergaard

En halv pose indeholder:

1 stok rosenkål fra Ulvhøj
1 stk. selleri fra Ulvhøj
1 stk. Squash fra Ulvhøj
1 kg Farvede gulerødder fra Lille Østergaard

[gravityform id=”1″ title=”true” field_values=”uge=45″ description=”true”]

Uge 44

Uges pose er fyldt med efterårets gode solide grøntsager

En hel pose indeholder:

1 kg Løg
1 bdt. Rodpersille m/top fra Ulvhøj
3 stk. porrer fra Ulvhøj
1 bdt. Gulerødder m/top fra Ulvhøj
1 stk. Hokkaido fra Ulvhøj
5 stk. Bagekartofler fra Ulvhøj
1 kg Jordskok fra Ulvhøj
1 kg Farvede rødbeder fra Lille Østergaard
1 kg Blå kartofler fra Birgitte Busk

En halv pose indeholder:

1 bdt. Rodpersille m/top fra Ulvhøj
2 stk. Porrer fra Ulvhøj
1 stk. Hokkaido fra Ulvhøj
5 stk. Bagekartofler fra Ulvhøj
1 kg Farvede rødbeder fra Lille Østergaard