Uge 25 – bestilling

En hel pose indeholder:

      • 1 bk Jordbær fra Henrik Svanholm
      • 1 pose salat fra Lille Østergård
      • 1 bundt forårsløg fra Lille Østergård
      • 1 bundt rabarber fra Lille Østergaard
      • Persille fra Drivhuset
      • Dild fra Drivhuset

En halv pose indeholder:

      • 1 bk Jordbær fra Henrik Svanholm
      • 1 pose salat fra Lille Østergård
      • 1 bundt forårsløg fra Lille Østergård

Opskrift

Rabarbermojito

      (4 pers.)

1 lime

3 små kviste frisk rosmarin

knust is

mørk rom

danskvand

ca. 4 spsk. rabarbersirup

1. Skær lime i kvarte, og fordel i fire glas sammen med rosmarin. Top med knust is, mørk rom og danskvand efter smag.

2. Tilsæt rabarbersirup, og rør rundt. Server straks.

Rabarbersirup
Den søde sirup kan bruges til desserter, i drinks eller over en portion vaniljeis.

300 g rensede rabarber

1 dl vand

3 kviste frisk rosmarin

rørsukker

1. Skær rabarberne i små stykker a 1 cm, og skyl dem godt. Kom rabarberne i en gryde med vand og rosmarin, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og si rabarberne fra.

2. Afmål saften. Kom rabarbersaft og en tilsvarende mængde sukker i en gryde, og kog ind til en sirup. Pas endelig på med ikke at koge siruppen for længe, da den ellers bliver for tyk.

[gravityform id=”1″ title=”true” field_values=”uge=25″ description=”true”]

 

Uge 24

En halv pose indeholder i denne uge:

    • Salat(Lille Østergaard)
    • Dild (Lille Østergaard)
    • En pose rucola (Drivhuset)

Rucola

 

Rucolasalat med to slags tomater:

rucolasalat

 

Det skal du bruge

1 pk rucola

Sådan gør du

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande og lad dem afkøle.
  2. Skyl og slyng rucola tør.
  3. Dræn tomaterne.
  4. Skær de friske tomater i både.
  5. Anret salaten med friske og semitørrede tomater og pinjekerner.
  6. Dryp med olivenolie og balsamico eddike.
  7. Drys med salt og peber

Dild kan fryses

Dild

Klip dild ned i et lille syltetøjsglas. Sæt låget på og kom det i fryseren. Brug det f.eks. til:

Nem Torskesalat

Kog to torskefiletter, evt. fra frost, sammen med et laurbærblad, hele peberkorn, en tsk eddike og lidt salt. Afkøl filetterne. Bland skyr, mayonnaise, citronsaft, dild, peberrod eller wasabi(hvis du har), salt og peber i en skål. Pynt evt. med rejer(hvis du har) og dild. Server på salatblade med ristet rugbrød og citronbåde.

 

Uge 23 – bestillingsuge

En halv pose indeholder i denne uge:

  • Et bundt hvidløg (Lille Østergaard)
  • Bundtløg (Lille Østergaard)
  • En pose rucola (Drivhuset)
  • Et bundt bredbladet persille (Drivhuset)