Uge 38

Ugens poser byder på grønkål i potte. Så har du grønkål til hele vinteren – hvis du husker at vande :)

En hel pose:

  • Grønkål i potte fra Birgitte Busk
  • 1 stor potte Basilikum fra Lille Østergaard
  • 1 agurk fra Ulvhøj
  • 1 bdt rødløg fra Ulvhøj
  • 1 Hokkaido græskar fra Ulvhøj
  • 1 bdt gulerødder fra Ulvhøj

En ½ pose:

  • Grønkål i potte fra Birgitte Busk
  • 1 agurk fra Ulvhøj
  • 1 bdt rødtløg fra Ulvhøj

Grønkålspesto

    • 1 1/2 dl finthakket grønkål
    • 1 spsk friskrevet parmesan
    • 1 1/2 spsk olivenolie
    • 1/2 fed hvidløg
    • 1/4 dl mandler
  • lidt salt og peber

 

Det hele blendes og smages til evt. med mere salt, peber og olie.

[gravityform id=”1″ title=”true” field_values=”uge=38″ description=”true”]

 

Uge 37

Der masser af dugfriske grøntsager i ugens poser:

En hel pose:

  • 2 Agurker fra Ulvhøj
  • 1 kg blå kartofler fra Birgitte Busk
  • 1Hovedsalat fra Ulvhøj
  • 1 bundt gulerødder fra Ulvhøj
  • 1 squash fra Ulvhøj
  • 1 bdt løg fra Ulvhøj
  • 500 g tomater fra Eva fra Drivhuset

En ½ pose:

  • 1 Agurk fra Ulvhøj
  • 1Hovedsalat fra Ulvhøj
  • 1 bundt gulerødder fra Ulvhøj
  • 1 squash fra Ulvhøj
  • 1 bundt løg fra Ulvhøj

Blå kartoffelchips:

1 kg blå kartofler
1 l neutral olie
salt

Vask kartoflerne grundigt og skær dem i tynde skiver på en køkkenmaskine, trøffeljern eller en pålægsmaskine. Læg skiverne i koldt vand i et kvarters tid. Dryp dem af og dup tørre i et viskestykke. Varm olien op i en gryde, der skal være så stor, at olien kun fylder 1/3 af gryden. Når olien syder omkring en tændstik, er olien varm. Friter kartoflerne gyldne og sprøde. Læg dem på køkkenrulle. Drys med salt. server omgående evt. med en god kartoffel aioli:

Kartoffelaioli:

  • 1 stor kartoffel
  • Evt.1 knivspids safran
  • 4 fed hvidløg
  • 2-3 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 dl jomfruolivenolie
  • Salt og peber

Sæt vand over at koge til kartoflen. Skræl imens kartoflen og skær den i tern. Damp ternene med 2 dl vand og safran, til vandet er helt fordampet, og kartoffelternene er møre.

Pil hvidløget. Rør æggeblommerne sammen med presset hvidløg, tilsæt kartoffeltern, og mos det sammen til det har en ensartet konsistens. Spæd til med olivenolie og smag til med salt og peber

Pil hvidløget. Rør æggeblommerne sammen med presset hvidløg, tilsæt kartoffeltern, og mos det sammen til det har en ensartet konsistens. Spæd til med olivenolie og smag til med salt og peber.

[gravityform id=”1″ title=”true” field_values=”uge=37″ description=”true”]

 

Uge 36

Ugens poser bugner af de lækreste friske grøntsager:

En hel pose:

  • 2 Agurker
  • 1 Hokkaido græskar
  • 1Hovedsalat
  • 1 bundt gulerødder
  • 6 Bagekartofler
  • 1 Rødkål
  • 1 Savojkål

 

En ½ pose:

  • 1 Agurk
  • 1 Hokkaido græskar
  • 1Hovedsalat
  • 1 bundt gulerødder

Det er også muligt at bestille nye kartofler og en masse andre gode sager :-)

[gravityform id=”1″ title=”true” field_values=”uge=36″ description=”true”]

Uge 35

Poserne er spækfyldt med herligheder i denne tid… måske sidste uge med agurk i posen

En hel pose:

Fra Ulvhøj

  • en pose grønt kål
  • 1squas
  • 1 agurk
  • 1spidskål
  • bdt rødbeder

Fra LilleØstergaard

  • 500 g blommer
  • 4 mini majs
  • bdt farvede gulerødder
  • 500g blommer
  • 1 salat

En ½ pose:

  • grøntkål
  • farvede gulerødder
  • 1 squas
  • 1 salat
  • 1 agurk

 

Det er også muligt at bestille nye kartofler og en masse andre gode sager :-)

  • [gravityform id=”1″ title=”true” field_values=”uge=35″ description=”true”]

 

 

Uge 33

Poserne er spækfyldt med herligheder i denne tid, som det f.eks. ses af billedet ovenfor, der er taget af posen i sidste uge.

En hel pose:

Fra Ulvhøj

  • 1 stk. salat
  • 1 stk. agurk
  • 1 bdt. rødløg
  • 2 stk. squash

Fra Drivhuset

  • 4 rødbeder
  • ca. 250g brocolli
  • 1 spidskål
  • 1 bdt. basilikum

En ½ pose:

  • 1 stk. agurk
  • 1 salat
  • ca. 250g brocolli
  • 4 rødbeder
  • 1 squash

Det er også muligt at bestille nye kartofler og en masse andre gode sager :-)

[gravityform id=”1″ title=”true” field_values=”uge=33″ description=”true”]