Uge 49

En hel pose:

  • Jordskokker 1 kg
  • Gullerøder 1 kg
  • Knoldselleri 1 stk
  • Alm rødbeder 1 kg
  • Rød grønkål (300 g)
  • Asparges broccoli (300 gr)
  • Pastinak 1 kg

En ½ pose:

  • Jordskokker 1 kg
  • Rødbeder 1 kg
  • Rød grønkål (300 g)
  • Asparges broccoli (300 g)

[gravityform id=”1″ field_values=”uge=49″ title=”true” description=”true”]

Uge 48

En hel pose vil som udgangspunkt indeholde:

  • Løg 1 kg
  • Gulerødder 1 kg
  • Rødbeder 1 kg
  • Hvidkål 1 stk
  • Broccoli sprouti 300 gram
  • 2 porrer
  • Jordskokker 1 kg
  • Pastinak 1 kg

En ½ pose:

  • Porrer 2 stk
  • Gulerødder 1 kg
  • Hvidkål
  • Jordskokker 1 kg

[gravityform id=”1″ field_values=”uge=48″ title=”true” description=”true”]

Uge 47

Så blev det endelig tid til jordskokker, som du kan benytte på mange måder.

En hel pose:

  • Løg 1 kg
  • Gulerødder 1 kg
  • Rødkål 1 stk
  • Grønkål
  • Broccoli sprout 300 gram
  • 2 porrer
  • Jordskokker 1 kg
  • Knoldselleri 1 stk

En ½ pose:

  • Løg 1 kg
  • Gulerødder 1 kg
  • 1 rødkål
  • Jordskokker 1 kg

Løssalg

  • Kartofler – 10 kr. pr. kg
  • Æg – 2 Kr. pr. stk. (Husk at medbringe æggebakker)
  • Æblemost – 25 kr. pr. flaske
  • Marmelade – 25 kr. pr. glas
  • Chili 3 kr

Naturligvis er det stadig muligt at bestille kød fra Ulvhøj

 

Juhu, endelig jordskokker! Så kan man få min yndlingssuppe – den her er også med gulerødder, løg og chili. Jeg plejer også at komme en skiveskåret porre i de sidste to minutter efter suppen er blendet. Det giver lidt mere konsistens og smag.

Palmekål har jeg aldrig prøvet før – det bliver spændende! Vores venner i Odense FF har nogle gode tips til palmekålswok eller pasta med palmekål her.

Vi har spist mange dampede aspargesbroccoli herhjemme. Mon ikke man kan bruge dem som fyld i en omelet? Måske med rødkålssalat med æbler og appelsin til?

Uge 46 var der en gryderet med linser – hvis man ikke har brugt hele posen med linser, kan nogen af dem blive til en sund sag med knoldselleri, der også lyder som om man kan tage den med i madpakken dagene efter med en grovbolle til. Grovboller er jo også gode til suppe i øvrigt.

Husk at købe chili, kartofler, æg og æbler med til opskrifterne!

 

HUSK at du nu kan betale med Swipp både ved bestilling og løssalg i Karolinelund. Se her hvordan

Uge 46

Næste uges pose byder på dejlige rodfrugter som er en klassiker i mange ovnretter. Det bedste resultat med ovnbagning af grøntsager kommer når du anvender en stegeso, herved bevares mest mulig smag og kraft.

En hel pose:

  • løg 1 kg
  • pastinak 1 kg
  • farvede gulerødder 1 kg
  • 1 rødkål
  • 1 pose grønkål
  • broccoli sprout 600 gram
  • 2 porrer

En ½ pose:

  • løg 1 kg
  • farvede gulerødder 1 kg
  • 1 rødkål
  • 2 porrer

Løssalg

  • Kartofler – 10 kr. pr. kg
  • Æg – 2 Kr. pr. stk. (Husk at medbringe æggebakker)
  • Æblemost – 25 kr. pr. flaske
  • Marmelade – 25 kr. pr. glas

Du kan også stadig få lam fra Ulvhøj:

  • Lammekølle, delvis udbenet 2,0 – 2,6 kg kr/kg 126,00
  • Lammeculotte 0,3 – 0,5 kg kr/kg 157,50
  • Lammesteaks ( 2 stk/pk ) 0,2 – 0,3 kg kr/kg 157,50
  • Lammeskank 0,5 – 0,6 kg kr/kg 105,00
  • Lammeryg ( krone ) 0,6 – 0,8 kg kr/kg 157,50
  • Lammekotelet ( 2 stk/pk ) 0,1 – 0,2 kg kr/kg 157,50
  • Lammebov udbenet med skank 1,0 – 1,3 kg kr/kg 105,00
  • Lammesmåkød ( pakket efter ønske ) kr/kg 84,00
  • Lammehalskoteletter 0,5 kg kr/kg 63,00

 

Uhm, de her ovnbagte rodfrugter med lidt chili og ingefær til at tage efterårssnuen lyder lækre! Hvis man smider en kylling med ind i ovnen, eller ikke er så vild med chili, kan man prøve en lidt mere traditionel gang rodfrugt med kylling og citron. Husk at gemme skroget til at koge suppefond på!

Hvis man ikke vil lave kartoffel-porresuppe (som forrige link fører jer til), kan man eventuelt bruge fonden som basis for en dejlig version af brødrene Prices løgsuppe.

Herrerne Price og Price kan også en opskrift på klassisk stuvet rødkål (der er også nogle flere rødkålsopskrifter på samme side), der altid er god til en portion medister og kartofler. En gulerodssalat til sørger for lidt friske vitaminer – og det er nærmest synd at tilberede de farvede gulerødder når de er så flotte i rå tilstand. Her en gulerodssalat, der er lidt mere voksen end den klassiske revne børnehavesalat.

Til allersidst en gryderet med grønt, oksekød og linser, så man kan få brugt resterne op.

Huskeliste med ekstra varer – denne gang vist især til de karnivore: oksesmåkød, chili, kylling, medister og kartofler. Og måske en æblejuice til rødkålen, istedet for ribssaft.

HUSK at du nu kan betale med Swipp både ved bestilling og løssalg i Karolinelund. Se her hvordan

Hokkaido, rosenkål og gulerødder

Uge 45

Hvis du synes, det er nogle jævnt labre grøntsager på billedet ovenfor, så er der god grund til at bestille en pose til den kommende uge. Billedet er fra posen i uge 43 og som du ser nedenfor, så er der flere af de populære sager, der igen har fundet vej fra den nordjyske muld til fællesskabets muleposer. Dem kan man lave mange lækre sager af, opskrifter med links kommer allernederst.

En hel pose:

  • 1 sommerkål
  • 1 hokkaido
  • 1 kg rodpersille
  • 1 kg rødbeder
  • 3 porrer
  • En stok med rosenkål
  • 1 squash – er desvære udsolgt – en porre mere i posen :-)

En ½ pose:

  • 1 sommerkål
  • 1 hokkaido
  • 2 porrer
  • 1 squash – er desvære udsolgt – en porre mere i posen :-)

Løssalg

  • Kartofler – 10 kr. pr. kg
  • Æg – 2 Kr. pr. stk. (Husk at medbringe æggebakker)
  • Æblemost – 25 kr. pr. flaske
  • Marmelade – 25 kr. pr. glas

Du kan også stadig få lam fra Ulvhøj:

  • Lammekølle, delvis udbenet 2,0 – 2,6 kg kr/kg 126,00
  • Lammeculotte 0,3 – 0,5 kg kr/kg 157,50
  • Lammesteaks ( 2 stk/pk ) 0,2 – 0,3 kg kr/kg 157,50
  • Lammeskank 0,5 – 0,6 kg kr/kg 105,00
  • Lammeryg ( krone ) 0,6 – 0,8 kg kr/kg 157,50
  • Lammekotelet ( 2 stk/pk ) 0,1 – 0,2 kg kr/kg 157,50
  • Lammebov udbenet med skank 1,0 – 1,3 kg kr/kg 105,00
  • Lammesmåkød ( pakket efter ønske ) kr/kg 84,00
  • Lammehalskoteletter 0,5 kg kr/kg 63,00

HUSK at du nu kan betale med Swipp både ved bestilling og løssalg i Karolinelund. Se her hvordan

Se her, hvordan du bestiller

Uhm, sommerkålssalat! I en bøtte til madpakken, eller som tilbehør til noget lamseben og kartofler – måske kartoffel- og persillerodsmos. Her er en sommerkålssalat med æbler og én med mandler og chili – og til den sidste kan man nok godt udskifte gojibærrene med andre tørrede bær, eller smutte en tur ned i nærmeste brombærkrat og plukke årets allersidste.

Vi kiggede også på rosenkålsstokken herhjemme og tænkte “Det er godt nok meget rosenkål.” Den er nu blevet spist, de små og fine blev til en ret lækker lun rosenkålssalat med æbler og de store blev til baconstegte rosenkål som vi fik med kartofler og falske karbonader på hakket oksekød, revne gulerødder og hvidløg.

Hokkaido er en storfavorit herhjemme, og kan både være hovedret og dessert. Den her chilikrydrede hokkaidosuppe lyder god, de ved godt at man ikke behøver at skrælle hokkaidoer, og så kan man komme resten af sine rodfrugter i suppen.

Som prikken over i’et:  græskarkage med ostecreme.

Huskelisten med løssalgsingredienser til opskrifterne: kartofler, chili, æbler, æg og lammesteaks – og hakket oksekød, hvis man er til falske karbonader.