Hvad er AalborgFF?

AalborgFF er forkortelsen for Aalborg Fødevarefællesskab. Det er en forening, hvor medlemmerne i fællesskab køber fødevarer hos lokale, økologiske landmænd, pakker dem om og udleverer dem til medlemmerne. Herved forsvinder mellemleddene mellem producent og forbrugere, hvilket gør varerne billigere, og samtidig bliver det mere gennemskueligt for den enkelte, hvor den mad, man putter i munden, stammer fra. Vi er samtidig med til at støtte økologisk produktion i vores lokalområde.

Hvad er AalborgFF’s krav til de grøntsager, der leveres?

I AalborgFF køber vi kun økologiske og sæsonbetonede grøntsager, der er dyrket på friland eller i uopvarmede drivhuse. De andre fødevarer skal være økologiske. Afstanden til vores leverandører skal være så kort som praktisk muligt.

Hvad indebærer det at være medlem i AalborgFF?

Som medlem kan du købe økologiske varer så ofte eller sjældent du har lyst og behov. Du er ikke tvunget til at deltage i det frivillige arbejde, men der er behov for, at nogle har lyst til at hjælpe til, for at vores forening kan fungere. Derfor opfordrer vi dig til at tage en pakke- eller udleveringsvagt i ny og næ eller melde dig ind i en af arbejdsgrupperne. Der er kaffe på kanden og hygge i hytten til udleveringerne, så du vil helt sikkert opleve en god stemning på din vagt.

Hvordan bliver man medlem af AalborgFF?

For at blive medlem skal du gøre to ting, nemlig:

1. Sende en email til bestilling@aalborgff.dk med dit fulde navn, e-mail, adresse og telefonnummer.

2. Indsætte 200 kr. i indmeldingsgebyr på reg. nr. 8401, kontonummer 1191065, hvor du anfører dit navn i beskedfeltet.

Når overførselen er blevet registreret, vil du modtage en velkomstmail med et kundenummer, som du fremover skal bruge, når du bestiller.

Skal man købe fødevarer hver uge, når man er medlem af AalborgFF?

Nej. Du er aldrig forpligtet til at købe noget som medlem af AalborgFF. Selv om det er muligt at bestille grøntsager hver uge, gør mange medlemmer det sjældnere, fx hver anden eller tredje uge. Du har ikke nogen fast bestilling som medlem, men går selv aktivt ind og bestiller grøntsager og andre fødevarer ugen inden du vil afhente din levering.

Hvordan bestiller man grøntsager når man er medlem af AalborgFF?

Grøntsager leveres ugentligt hver onsdag, og det er næsten altid muligt også at købe æg, kartofler, marmelade m.m. Som medlem bestiller du dine fødevarer ved at benytte vores webshop.

Du afhenter selv dine grøntsager den efterfølgende onsdag i tidsrummet 16.00-18.00 i butikken Zero Waste Aalborg, Brandstrupsgade 12, 9000 Aalborg.

Kan man undgå at arbejde som frivillig, fx ved at betale lidt mere for sine grøntsager?

Nej, desværre. Aalborg Fødevarefællesskab er, som navnet også påpeger, et fællesskab, hvor alle hjælpes ad med at få foreningen til at løbe rundt. Du forventes som aktivt medlem ikke at arbejde mere end op til 2 timer månedligt, og du melder dig selv på vagter når det passer dig. I andre fødevarefællesskaber er erfaringen at det kan være svært overhovedet at få en vagt når først foreningen er godt i gang, simpelthen fordi medlemmerne synes det er så positiv en oplevelse at deltage aktivt, møde nye mennesker og gøre en forskel. Vi håber at medlemmerne kan se det frivillige arbejde som en hyggelig lejlighed til at møde andre medlemmer.

Hvornår ligger vagterne som frivillig?

Hver onsdag får vi grøntsagerne leveret fra landmændene kl. 14 i Zero Waste-butikken i Brandstrupsgade 12, 9000 Aalborg. Herefter pakkes grøntsagerne kl. 14.00-16.00 af ét hold frivillige, og udleveres kl. 16.00-18.00 af et andet hold. Holdenes størrelse afhænger af hvor mange bestillinger vi har modtaget.

Har vi glemt noget? Hvis du har et spørgsmål, der skal på listen, kan du skrive det i en email til kommunikation@aalborgff.dk, så sørger vi for at få det tilføjet og besvaret.

Cart
  • No products in the cart.