Aalborg Fødevarefællesskab (forkortet AalborgFF) er en forening, hvor medlemmerne går sammen om at købe lokalt producerede økologiske fødevarer direkte fra landmændene. Vi mener nemlig, at det altid burde kunne betale sig at købe økologisk, og at det skal være mere gennemskueligt, hvor den mad, vi spiser, kommer fra. Der er ingen regler for hvor ofte du skal købe grøntsager som medlem – det kan være alt fra en gang om ugen til en gang om året, det bestemmer du selv.

AalborgFF blev stiftet som forening 21. marts 2013 og har leveret økologiske grøntsager til sine medlemmer siden 8. april 2013. Ved første levering havde 26 medlemmer meldt sig ind og  bestilt. På vores årsdag den 8. april 2014 var foreningens medlemstal vokset til 128, og tilstrømningen vokser støt. Den 7 November 2014 havde foreningen 227 medlemmer. I 2017 rundede vi medlem nummer 500.

Se her hvordan du bliver medlem

Foreningen er baseret 100 % på frivillige kræfter, så der er ingen mellemled mellem landmændene og os, der skal tjene noget på grøntsagerne. For at det hele kan køre rundt må medlemmerne derfor hjælpe til med frivillig arbejdskraft. Det frivillige arbejde kan bestå i at tage en pakke- eller udleveringsvagt, deltage i en af vores arbejdsgrupper eller hjælpe til med et arrangement. For en mere uddybende beskrivelse af hvad man kan hjælpe med som medlem, Se Frivilligt arbejde som medlem siden.

Fødevarefællesskabet er mere end blot en forening for billige økologiske fødevarer. Det er også en mulighed for at få mere gang i lokalsamfundet, møde andre mennesker, være med til at skabe noget, og på sigt måske at deltage i arrangementer. Foreningen udvikler sig ud fra hvad medlemmerne ønsker og arbejder for. Med tiden kan der arrangeres alt fra film- og debataftener, folkekøkken eller foredrag til besøg hos de lokale producenter. Det kræver bare et medlem med en god idé og lysten til at føre den ud i livet.

Aalborg Fødevarefællesskab er inspireret af andre fødevarefællesskaber rundt om i Danmark, bl.a. det store KbhFF i København og det nyere AOFF i Aarhus. Her har modellen vist sig at være holdbar og succesfuld. De andre fødevarefællesskaber har været meget hjælpsomme i opstarten af AalborgFF og delt deres erfaringer med os – det skal I have tak for!

Aalborg Fødevarefælleskabs bestyrelse består af:

Formand: Louise Andersen
Medlem: Ulla Bryanne
Medlem: Louise Lund Thomsen
Medlem: Ofelia Gravesen
Medlem: Lena T. Høyrem Gabrielsen
Medlem: Marija Rakas

Aalborg Fødevarefællesskabs CVR-nr. er: 34786712.

Flere oplysninger om foreningen kan ses i vores vedtægter og listen over Ofte Stillede Spørgsmål.

Cart
  • No products in the cart.